Какво да видите, ако случайно попаднете в Дания

ДанияДания, тази малка северна страна, не е най-популярната туристическа дестинация. Ако все пак по стечение на обстоятелстава се озовете там, ето как може да запълните времето си. Дори е възможно тези дейности да ви се сторят толкова привлекателни, че да отидете до Дания специално за тях.

Какво по хубаво от Коледа през юли?

Всяка година през месец юли се организира най-голямата среща на Дядо Коледовци от целия свят близо до Копенхаген за обмен на идеи и последните тенденции при детските играчки. Там са естествено и всички елфи и джуджета. Ако пък вие сте главният български Дядо Коледа, не се колебайте да се включите във фестивала – участието е безплатно, а тридневното забавление е гарантирано.

Да плуваш с акули

Близо до Орхус – вторият по големина град в Дания, се намира центърът за трениране на акули Kattegatcentret. Океанското приключение включва повече от 250 животински вида. Ако предпочитате да сте на сушата, може да се насладите на многото аквариуми с различни риби и корали. Ако пък предпочитате водната среда – гмуркането в милион и половина литров океанариум е точно за вас, стига да сте професионален гмуркач. В противен случай разходката с каяк е вашето забавление.

Не минавайте под дъгата, бъдете в нея

Орхус предоставя възможността да погледнете на света през шарени очила. Панорамата на музея Арос е инсталация на датски творец, която можем да квалифицираме като постоянна творба на изкуството за музея. С диаметър 52 метра, дъгата-панорама оформя кръг, от който имате 360о гледка към града.

Музеят е построен следвайки концепцията на „Божествена комедия“ от Данте Алигиери, като панорамата представя рая.

Исторически пъзел – намерете фосилите

Една от главните забележителности на Дания са скалите Монс Клинт (Møns Klint). 6-километровото разтяжение се намира на източния бряг на остров Møn. По скалите може да проследите историята на човечеството до 65 милиона години назад и да се насладите на много и интересни фосили. Чудесна дестинация и за любителите на леки преходи, тъй като има много преходни пътеки.

Плажовете на Скаген – мястото, което художниците обожават

За всички морски любители плажовете на Скаген са задължителна дестинация. Крайбрежието на малкия град е изключително спокойно и красиво, а светлината е определяна като „необикновена“ и „прекрасна“ от художници. На това място през 19в. цяла школа от художници влага много усилия, за да претвори природната красота на платно.

Възползвайте се от високото качество на…всичко

Дания е известна със скандинавския стил на декориране и производство – семпло и качествено. Не пропускайте да се поглезите с добре изглеждащ и качествен предмет, изработен от естествени материали.

Ако пък искате да се възползвате от качественото датско производство без да пътувате, заложете на датският еталон за мъжки аксесоари – Trendhim. От гривни, през вратовръзки и чанти, открийте скандинавското в себе си и бъдете винаги стилни.

One Response

  1. Добри 18.10.2017

Add Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.