Interstellar – ревю и коментар за филма

Когато отидох да гледам филма Interstellar (Интерстелар), дори нямах идея какво ще гледам. Обикновено отивам на кино на сляпо и някой избира филмите за мен. Така стана и в случая. Знаех само, че ще е дълъг филма (около 3 часа е с рекламите), така, че се запасих с повечко кола и пуканки. Сега коментара ми за филма. Ако трябва да кажа с две думи: отвя ми главата. Честно казано след тези три часа, се усещаше умората и схващането, а в същия момент не ми се искаше да свършва и да ми развият още една космическа история, теория и сцена.

И да. Основната част от филма се развива в космоса, като имаше доста преки включвания от Земята. Космическото “реалити” по оцеляване в космоса и решаване на трудно за възприемани от главата ми проблеми, заедно с участващите във филма, ме държа под напрежение през цялото време.

В крайна сметка, сценария се върти около стандартен холивудски, в който предстои апокалипсис и трябва да спасим планетата или хората, но до там. Всичко останало отвя всичко, което с интерес съм учил по астрономия или пък голямата част предавания по Дискавъри, които съм изгледал.

В крайна сметка, ако решите дали да дадете шанс на този филм, имате един положителен коментар от мен. Ако и това не ви стига, просто вижте високия коментар в imdb за филма. Към момента на писане на този текст, там оценката е 9,1 от 10 възможни, което почти не се случва за масовите филми.

Прикачвам ви и трейлъра на  Interstellar (това дори не знам дали и как се превежда), за да се надъхате и вие:

 

 

One Response

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.