Милиони за силикони

Обзалагам се, че голяма част от хората, които са срещу схемите за много пари (новото бг лого, милионите за силикони, строежите по морето и т.н.) биха влезли в схемата и също биха взели нереално високо заплащане за труда си, ако им се отвори парашута за подобна схема. Свикнали сме да гледаме в паничката на другия, а каква помия минава през нашата ни е все тая.
Повечето хейтъри от нас са само хейтъри в интернет.
Сигурен съм, че голяма част от лаещите си натискат дебелите задници зад бюрото на тази и подобна на тази компания, която е взела милионите за поръчката с новите лога. Работят за същите големи фирми и корпорации и банки, които стоят зад големите проекти, стоят зад един или друг интерес и си затварят очите заради тлъстата софийска заплата. В същото време в края на рабортния ден не излизат от вървежното хипстърско място, където поркат класни напитки и вносно звучащи манджи. Консумират всеки месец за хиляди левове, правят пътеки лятото до морето и обратно, а зимата до курортите с личните си автомобили и не им дреме за екология и за нищо друго като става въпрос за личния кеф.
Редно ли е от 9 до 18 да бачкаш и допринасяш за нещо, а извън работно време или във времето, което откраднеш от работното да киснеш във фейса и да хейтиш срещу системата, която те храни?

Кога за последно се запита от къде идва твоята заплата?
Дали пряко или косвено не идва от излятия бетон на морето?
Дали не случайно не си от криейтив нещастниците и дизайнери направили новите лога?
Дали пък не храниш банката, която застроява любимата ти планина с ипотечния кредит на новия си двустаен или с лизинга на колата?
Дали с хилядите литри бензин, които изхарчи миналата година не напълни джобовете на “мафията с горивата” срещу, която принципно си?
Дали ти не използваш връзките си за лични облаги никога, въпреки по-ниското ниво на което го правиш?
Не се ли премести в София, защото в твоя град или село няма пари и щеше да си живееш с ебасиии ниската заплата, дето нямаше де ти стига за нищо?

Всички сме част от системата. Да си срещу системата пак е част от системата. Просто не защитаваш интереса, който сега е на власт, а този, който предстои да дойде.

Търсенето винаги е определяло и предлагането. Докато ти консумираш и си зависим от задника си, ще има кой да ти предложи продукта за задоволяване на нуждите на задника ти!

Замисли се дали чалгата всъщност не си ти. Чалгата дали не е твоя живот?

През тази една година ти ще допринесеш съзнателно или не за това за което в интернет хейтиш с поне следните няколко неща:
– всяка цигара, която изпушиш
– всеки път, в който напълниш резервоара към морето, работа или където и да е
– всеки изяден продукт, който не си отгледал сам!
– всяка вноска по кредита на жилището си
– всяка лизингова вноска по колата ти
– всяка изговорена минута от мобилния ти телефон
– всяка минута, в която работиш в компанията в която работиш
– всяка единица ток или питейна вода, които ползваш
– всяка изхарчена стотинка за такси, с което да закараш дебелия си задник от точка А до точка Б
– всеки път, в който се качиш да караш ски
– всеки концерт или фестивал, на който отидеш
– всеки закупен нов телефон, компютър, телевизор и друга техника

Спирам до тук. Ти от колко от тези неща си готов да се откажеш тази година? Наистина ли имаш нужда от всички стоки, които купуваш и всички услуги, които ползваш? Дали не може да скипнеш част от тях?
Ако си готов да се бориш срещу системата и растежа, просто дай пример и покажи, че те не са ти нужни, не си зависим от тях и не си протестиращ, защото е някак си модерно и всички го правят. И не, това, че днес на обяд ще ядеш само био салата не е достатъчно и не е едно добро начало. И без това го правиш пак за задника си и да смъкнеш някое кило, а не защото това е полезно за планетата.

Хайде стига чете глупости, ами кажи къде ще мръднем този уикенд или поне къде ще пийнем довечера. Взехме си дозата “гузно подсъзнание” за днес, да кажем по три пъти молитвата “Бог да пази пазара” и да запразняваме, че е почти петък на обяд вече.

One Response

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.