Блог

Здравейте Приятели,

Едни приятелки наскоро ме попитаха какво за мен е блог, защо пиша, как и от кога го ползвам и какво ми е мнението за блоговете по принцип.

Позамислих се и ще се опитам тук да опиша защо го правя.
Започнах да се ровя в блогове преди около две години. В началото честно казано ми беше доста объркано и не възприемах формата на блоговете. Бях си свикнал с форумите. С времето обаче привикнах да чета различни блогове и да си следя някои блогъри, които пишат на тематики, които са ми интересни (маркетин, реклама, ИТ, забавления).
Направих първия си блог преди около година и половина. В началото се регистрирах колкото да не коментирам анонимно. Нищо не поствах и нямах идея за какво точно да пиша. Освен това се притеснявах, че и не пиша много грамотно и затова също не поствах. С времето обаче, започнах да пускам различни неща и събрах някаква аудитория, която ме четеше. Едни и същи хора влизаха и ме коментираха. Явно бяха започнали и те да ме следят, както аз следях тях преди.
Най-готино е когато напишеш нещо по-интересно и хората започнат да разпращат блога ти на приятели. В началото бях пуснал няколко подобни постинга и статистиките ми скочиха до небето. Яко е. С времето човек се увлича.
Пробвал съм да пиша всеки ден по нещо, но това не е начина. Човек (или поне аз) пише, когато има нужда да напише нещо. Каквото и да е. На вскякакви теми (стига блогът да не е специализиран де). Аз съм си избрал да пиша за всичко.
В момента имам два блога (освен този имам още един). Този си е личен мой си… а другия ми е под псевдоним и пиша всякакви работи там.
Чрез блоговете си изразявам себе си. Показвам какво мисля. Архивирам своите настроения. Почти не се връщам назад за да прочета старите си неща, но може би един ден ще е интересно човек да проследи откъде е тръгнал. 🙂
Успях да намеря и много нови приятели – хора с които си пиша, а с някои дори и се виждам.
Според мен блоговете тепърва ще добиват популярност и все повече хора ще започнат да пишат и показват себе си и това, което ги заобикаля в своите си блогове.

Боби.

Add Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.